Aaronblog

Kanazawa's Kasteel en -tuin

Dinsdag was de tweede en laatste dag dat Taka-san me rondleidde in Kanazawa. Het was tijd om uitgebreid de beroemdste bezienswaardigheden in Kanazawa te gaan bekijken: Kanazawa's kasteel en Kenroku-en, de grote kasteeltuin.

's Ochtends huurden we voor 200 yen (~ 2 euro) een fiets, waarmee we kris-kras door de stad zijn gefietst. We wilden namelijk eerst nog even langs een winkel waar ze snoep maakten, omdat Saori-sensei had voorgesteld daar een workshop te gaan doen. Helaas bleek die alleen op maandagmiddag te worden gehouden. Jammer!

We vervolgden onze fietstocht naar Kenroku-en. Ik was ontzettend benieuwd, want het is een grote, beroemde Japanse tuin. Zou er veel woorden aan kunnen besteden, maar ... foto's!

Eén van de bekendste plekjes in de tuin is de lantaarn. Daar eindigden we ons bezoek:

(Ja, mensen van #RU in Nijmegen, ik heb mijn #RU-t-shirt aan. Lezen jullie dit ook?)

Op weg naar Kanazawa-ji, het kasteel, begon de vermoeidheid wat toe te slaan -- mede omdat het de vorige dag wat laat was geworden. Ik heb daarom niet zoveel foto's gemaakt, maar het zeker een indrukwekkend groot kasteel!

Nadat we 't kasteel van binnen hadden gezien (dat was verrassend leeg, helaas), liepen we te voet naar de vismarkt, die in de middag nog (binnen) aan de gang was. Veel krabben gezien, maar misschien ook omdat ik niet van krabben hou. Ook verrassend waren de blokken doorzichtig ijs in het midden van splitsingen in het pad, waar men de handen mee kon reinigen. (Helaas, geen foto's.)

Na de vismarkt wilde ik graag mijn was doen. Gelukkig zat er een paar straten verderop bij het hotel een coin laundry. Minder fijn was dat 't vrij duur was: met eigen wasmiddel was het 300 yen voor een wasbeurt en 100 yen voor 't drogen. Ik heb uiteraard kleur en donker apart gewassen; het weinige witte heb ik maar in het hotel in een sopje gezet. In totaal dus 700 yen, iets meer dan 7 euro, voor het wassen, dus! :o

's Avonds stond Taka erop dat we gingen vissen. Misschien had hij door mijn vraag naar de vismarkt de indruk gekregen dat ik daar erg dol op ben, maar dat is niet zo. Hij was er echter zo enthousiast over dat ik hem het plezier niet wilde ontzeggen. Rond half zeven, een uur voor zonsondergang, ging hij nog naar de viswinkel om aas te kopen en rond kwart over zeven waren we op zijn stekje. Inmiddels was het al bijna donker. We hebben echter nog twee kleine vissen gevangen.

Het was uiteindelijk half tien, ruim twee uur na zonsondergang, toen we gingen eten bij Taka-sans favoriete zaak: Hachiban ramen. Lekker was het zeker -- en na zo'n lange dag ook zeer welkom!

Daarna zijn we een andere berg op gegaan voor nog een nachtelijk uitzicht. Je kon erg breed en ver kijken! Ik heb nog foto's gemaakt; misschien gooi ik die nog 'aan elkaar gebreid' online.

Vanochtend heb ik uitgecheckt in 't hotel en ben ik naar het station gegaan. Terwijl ik dit schrijf, zit ik in de exprestrein naar Shin-Osaka, waar ik drie dagen in een hotel verwacht te verblijven -- zodra ik er een heb gevonden. :X

Ik heb er pas een week opzitten -- het voelt als zoveel langer, maar ik heb nog 22 dagen te gaan! :o Ik vraag me af hoe ik 't in helemaal gevuld ga krijgen, hoor! Morgen wil ik graag eerst een dagtrip maken naar Amanohashidate, waar een zandbank twee landdelen met elkaar verbindt. Weliswaar ruim twee uur vanaf Osaka met de trein, maar het is verkozen tot één van de mooiste punten in Japan, dus ik ben erg benieuwd! En vrijdag heb ik dus afgesproken met Akiko. Ik heb er zin in!

Lees ook de andere blogpost van vandaag.

Comments

Uiteraard lezen we mee Aaron :)

Mooie foto's overigens! Niet alleen op deze post, maar bij ze allemaal.

We're watching you!

Geen wonder dat dat kasteel leeg is, het is in de 19e eeuw (even checken... ja, Wikipedia zegt 1881) op de toegangspoort na verwoest en ze hebben de afgelopen decennia stukje bij beetje gebouwen herbouwd. Het kasteel zelf is overigens nog niet herbouwd, wat er nu staat zijn wat voorraadschuren en wachtposten.

Aaaaanyway, ik ben hier niet om jou de les te lezen over Kanazawa :P Jammer van die snoepwinkel, ik heb die workshop wel gedaan. Hmm, snoep. Fijn dat je het leuk hebt! En als je je afvraagt hoe je die 22 dagen vol gaat krijgen - als je je eens wat minder haastte en eens een dagje rustig aan deed om te compenseren voor al die late nachten en lange treinreizen :P

7 euro is niet zo erg, met die hitte heb ik 't een paar keer gewoon niet gedroogd en buiten gehangen. Ik heb ook wel eens 15 euro betaald, maar dan werd het voor me gewassen in 't hotel (liever lui dan moe ;))

Comments closed

This blog post has been archived; it is currently not possible to comment.