Aaronblog

Verdwalen in de Fushimi Inari-taisha

Op 2 augustus ging ik eindelijk naar de Fushimi Inari-taisha (伏見稲荷大社), één van de meest iconische schrijnen van Kyoto. Knaloranje torii, gedoneerd door mensen en bedrijven, vormen een schitterend pad omhoog en om de Inari berg. Dit wordt dus vooral een fotoblogje!

Hoewel het op zich ook prima op andere manieren bereikbaar was, besloot ik mijn Railpass nuttig te gebruiken en reisde ik vanaf het centraal station in Kyoto met de JR Nara Line vijf minuutjes naar het station tegenover de schrijn. Aldaar was meteen duidelijk waar ik heen moest lopen: een grote torii markeerde de ingang.

Canon EOS 500D24 mm, 1/320 second, f/11.0, ISO 100

Ik heb even de tijd genomen om het één en ander te fotograferen, dus hieronder een selectie. De vos (狐, kitsune) die je ziet is wordt in shinto gezien als een bode naar de goden. De sleutel in zijn mond opent de rijstopslagplaats.

Hoewel de gebouwen indrukwekkend waren, haastte me toch snel naar de schaduw en de befaamde rijen van poorten die ik zo graag wilde zien — het was bloedheet in de zon! Het zicht op de poorten was het trotseren van de hitte gelukkig helemaal waard!

Halverwege de berg was er een meertje met allerlei kleine schrijntjes. Ik weet niet precies waar die voor dienen, dus ik hou 't bij wat foto's ervan:

Van bovenaf kon je mooi uitkijken over de stad Kyoto. Het was een beetje heiig, maar ik wil graag nog wat foto's van de top en afdaling delen.

Overigens liep ik bij de afdaling verkeerd! Ik belandde aan de andere kant van de berg, ineens tussen de bamboe en zonder knaloranje poorten. Ik moest dus de weg vragen in mijn beste Japans. Gelukkig heeft dat omlopen me niet veel langer dan een halfuur gekost — het was echt heel warm!

Comments closed

This blog post has been archived; it is currently not possible to comment.