Aaronblog

Tenjin Matsuri in Osaka

Gisteren ben ik aangekomen in Osaka. Mijn hotelboeking was verkeerd gegaan, dus ik moest nog ad-hoc wat zoeken! Tot mijn verrassing zou er voor twee dagen een 祭 (matsuri, festival) zijn in Osaka, wat volgens de toeristenbalie op 't (gigantische) station e.e.a. wel wat moeilijker zou maken. Gelukkig had men een lijst met relatief goedkope backpackerhotels, dus ik kon gaan bellen!

100円 lichter (ik had niet kleiner op zak) had ik een hotel gevonden en kon ik met de Osaka Loop Line op weg! Nogmaals: het station is echt gigantisch, dus het was de eerste keer echt even zoeken. (Voor de fans: er zit hier zelfs een waar Pokémon Center. Misschien ga ik het voor de grap eens opzoeken; ik heb het alleen aangegeven zien staan.)

Nadat ik had ingecheckt en even had gelegen begon het toch te kriebelen: ik vroeg bij de balie bij welk station ik moest uitstappen en ben naar het matsuri gegaan! Het was er superdruk en ik had bovendien het gevoel één van de weinige buitenlanders te zijn. Heel leuk om al die kraampjes zo te zien!

Na zessen werd het echt gigantisch druk: menig Japanner was toen natuurlijk klaar met werken en kwam daarheen. Ik was aardig moe, dus ik besloot rond zeven uur het vuurwerk maar over te slaan en terug naar het hotel te gaan. Op weg terug naar het station werd ik echter verrast: wat een mensenmassa! En ik dacht de drukte nota bene voor te zijn.

Hier moet ik even kudo's geven aan de Japanse efficiëntie: iedereen liep keurig door, de massa werd door het vele personeel in de juiste richting gewezen. Ik liet mijn JR-pas zien en zei naar welk station ik wilde gaan en kon en tot mijn verbazing zonder problemen doorlopen! Wat een goede crowd control!

Canon EOS 500D18 mm, 1/25 second, f/3.5, ISO 1000

Voor meer foto's van kraampjes en zo verwijs ik je even door naar mijn foto's op Flickr.

Vandaag ben ik overigens naar Amanohashidate gegaan. Dat was echt heel erg mooi, maar de blogpost daarover gaat nog even op zich laten wachten.

Comments

nou nou wat een verhalen en wat een reis!!!!! en dan die hitte, wij ut mer koud hebben in ons kikkerlandje!!!!! blijf veul foto s maken, dan leren wij ok nog wa!!!! groetjes van oons uit ut rossumse

Crowd control zijn ze goed in, ik verwacht ook foto's van de trainbashers in Tokyo natuurlijk :)

Comments closed

This blog post has been archived; it is currently not possible to comment.