Aaronblog

Schrijnen kijken in Asakusa

Wie aan Japanse architectuur denkt, denkt al snel aan schrijnen. Die moest ik dus ook zien vandaag! De dag begon wat laat, omdat ik voor morgen een bed in Nikko geregeld wilde hebben, maar rond vieren trok ik te voet van 't hotel naar Asakusa, een deel van Taito dat bekend staat om zijn vele schrijnen.

Twintig minuten lopen later kwam ik terecht in de mensenmassa: ik was duidelijk niet de enige (niet-Japanse) toerist, haha! Ontzettend veel marktkraampjes en tempeltjes gezien, maar ondertussen naderen we middernacht hier, dus ik ga er wat sneller overheen en post gewoon een kleine selectie foto's; ik moet ook nog wat te vertellen overhouden voor als ik weer in Nederland ben! ;)

Al wandelend werd ik aangesproken door een volgetatoueerde jongen op een terrasje. Hij sprak bijna geen Engels, maar hij en zijn vriendin waren wel oprecht geïnteresseerd. De sake sloeg ik wel af — ik moest nog nieuwe zonnebrandolie kopen! Toen ik dat vertelde werd er meteen iemand bijgeroepen die me zo'n tien straten door heeft geloodsd. 「本当にいいですか?」 (Is het echt oké?) vroeg ik. Ja, echt. Ontzettend bedankt, natuurlijk! Wow.

Tijdens de wandeling was ik door een straatje gekomen met allerlei kleine restaurantjes. Dat vond ik zo leuk, dat ik het terug heb opgezocht. Serveersters lokken mensen al zwaaiend naar hun terrasjes; uiteindelijk ben ik gezwicht voor een plaats waar ze 英語のメニュウ (eigo no menyuu, een Engelstalig menu) aanboden. Yakisoba gegeten. Leuk plekje!

Canon EOS 500D31 mm, 1/30 second, f/4.5, ISO 250

Toen ik betaald had en was opgestaan om deze foto te maken, werd ik teruggeroepen naar het terras: een drietal Japanners vroeg om mijn gezelschap! Wat ontzettend gezellig was dat! Een communicatiebarrière van jewelste, maar dat maakte het des te leuker. Wat een ervaring! :D

's Avonds heb ik ook nog wat foto's gemaakt van de verlichte schrijnen. Supermooi!

Alsnog weer een veel te uitgebreid blogje, heh. Hopelijk genieten jullie er zo ook wat van mee. ;) De volgende keer ga ik wel proberen wat selectiever te vertellen; in ieder geval niet meer drie posts op één avond; dat is gewoon niet handig.

Morgen ga ik met de shinkansen (hogesnelheidstrein) naar Nikko. Ben benieuwd! Snel nog even mijn boeltje inpakken zo. Welterusten!

PS: lees ook de twee andere posts van vandaag! :)

Comments

ik ga elke weekend naar de wijk (Asakusa) om levensmiddelen/eten te kopen. Dus voor mij is de landschap "dertin in een dozijn". Maar als ik je foto's zie, kijk ik ernaar anders. Wat Mooi~! (^^)/

Nice! Veel meer interactie met de lokale bevolking dan ik had :D

He Aaron

Wat heb je weer een leuke dage gehad en je foto's
zijn heel mooi. Zo kunnen we lekker meegenieten
met jou.
Goede reis morgen en benieuwd wat het je brengen zal.

xxxxxmama

Supergaaf om je verhalen te lezen! Heel veel plezier daar in Japan! :).

Psst. Schrijn is geen woord. (nou, oké, het is een woord, maar het betekent iets anders) Shrine = heiligdom.

Supermooie foto's! Binnenkort heeft heel Tokyo jou een keer de weg gewezen ;)

Comments closed

This blog post has been archived; it is currently not possible to comment.