Aaronblog

Met Aki in Osaka

Toen ik in 5vwo zat, was Aki een uitwisselingsstudente aan mijn school waar ik mee optrok. We hebben in de jaren contact gehouden, en vandaag was het dan zover: na zes jaar zou ik haar weer zien!

Om 12:00 hadden we afsproken bij de Starbucks op Osaka's centrale station. Ik had nog helemaal niet veel tijd besteed aan het verkennen van Osaka, afgezien van het festival woensdag, dus er viel nog genoeg te bekijken in de stad. Aki vertelde dat ze op mijn blog had gelezen dat ik het Pokémon Center aangegeven had zien staan, dus hoewel het jaren geleden was dat ik zo'n spel had gespeeld, gingen we allebei uit nostalgie even langs. Aki wist het te vinden, op de 13de verdieping van het Daimaru-winkelcentrum! (Vermoedelijk komt die naam van een verbastering van het Engelse woord 'mall', met het Japanse woord voor 'groot' ervoor.)

Heel aandoenlijk om die kleine kinderen zo begaan te zien met 'hun' generatie Pokémon. Afgezien van een paar monstertjes uit de eerste en tweede generatie herkende ik er niet één. Het zijn er zó veel tegenwoordig! ;)

Onze jeugdherinneringen lieten we snel weer achter ons: het was tijd voor een bezoek aan Osaka's kasteel! In de snikhete zon liepen we vanaf 't treinstation de heuvel op. Wij mensen waren niet de enige die het warm hadden: de dieren zochten ook massaal verkoeling!

Die hitte trotseren was het waard, hoor: wat een indrukwekkend gebouw!

Dat Japan een land is van tegenstellingen, bleek maar weer eens toen we het kasteel binnenliepen: van binnen was het hypermodern. Liften, airco's, lampen ... van alle gemakken voorzien. Het was ingericht als museum, dus genoeg te bekijken.

Na 't kasteelbezoek liep het alweer tegen drieën, dus het werd de hoogste tijd om te lunchen. :') We gingen met de trein terug naar 't station en aten daar bij een café-restaurant ergens bovenin de Daimaru.

Daarna hebben we nog even wat winkels afgestruind naar de nieuwste en bizarste snufjes, maar rond half zeven was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. :( Uiteraard hebben we wel nog even een foto gemaakt!

Canon EOS 500D18 mm, 1/30 second, f/3.5, ISO 160

Hopelijk tot gauw in Nederland, Aki!

's Avonds heb ik zelf Osaka nog wat afgestruind, maar ik had niet zo goed geslapen en de moeheid sloeg toe, dus ik liet het Floating Garden Observatory voor wat 't was en vertrok terug richting hotel.

Helaas kan ik niet (makkelijk) nog een dag in Osaka blijven, want dit hotel is helemaal volgeboekt. Ik heb daarom maar besloten om morgen richting Hiroshima te vertrekken. Drie hostels met telefoonnummers in m'n kladblokje, ik zie wel waar ik strand. Tot snel!

Comments closed

This blog post has been archived; it is currently not possible to comment.