Aaronblog

Schrijnend weer in Nikko

(Vreselijk slechte woordspeling in de titel. Excuses. ;))

Vandaag heb ik regen en mist getrotseerd om de mooie tempels in Nikko te gaan bekijken. Gisteren schreef ik al over het mistige weer; vandaag kwam daar nog een miezerregen bij. Ironisch genoeg, want de naam 日光 betekent letterlijk 'zonneschijn'. Gelukkig had mijn moeder in Nederland aangedrongen op het meenemen van een paraplu, dus ik heb in lange broek en vest (maar blote voeten in sandalen) het werelderfgoed-deel van Nikko verkend.

Over de tempeltjes heb ik eigenlijk niet zoveel te vertellen. Ze zijn inderdaad erg mooi, dat zeker! (Een aantal ervan stond overigens in de steigers.) De mist maakte het trouwens wel wat mystieker, dus zo erg was die niet eens. Fototijd!

Het was zaterdag vandaag en vast daarom, ondanks het weer, behoorlijk druk: veel Japanners trokken er massaal op uit om de shinto-heiligdommen te komen bekijken. Dat het een zaterdag was, belemmerde hordes leerlingen van basisscholen overigens ook niet. (Daarover zo meer.) Voor mij zijn het allemaal gelegenheden tot het maken van foto's, maar voor (een deel van) de Japanners is het bloedserieus: ik heb mensen zelfs briefgeld zien wassen in één van de waterbronnen.

Op de terugweg van één van de tempels groette een aantal basisschoolkinderen me voorzichtig met "Hallo" en "Hello". Misschien was ik wel de eerste 外人 (gaijin, buitenlander) die ze hadden gezien? Toen ik wat terug zei en wat zwaaide, werden het er steeds meer: zo'n beetje de hele groep stond ineens voor m'n neus. Ze wilden ook allemaal mijn hand schudden; heel aandoenlijk! De lerares kon er wel om lachen.

Eén van de kindjes zag mijn fototasje en zei: "Picture?", waarop de hele groep ging poseren. Een 「ちょっと待ってください」 (chotto matte kudasai, tsjoh-to mat-teh kuu-dah-saj, een momentje alsjeblieft) leverde nota bene wat "oh!"s en "eh"s op. Ja ja, de gaijin spreekt een beetje Japans. :')

Canon EOS 500D18 mm, 1/100 second, f/3.5, ISO 320

Dan nog iets bizars: er lag een hoop sneeuw bij het station! Vanochtend, toen ik nog in bed lag, was het er markt, dus ik vermoed dat 't is gebruikt om (vis?)waren koud te houden. Toen ik laat in de middag richting hostel terugliep, lag het er echter nog steeds! Ik heb overigens nog aan een oude Japanner gevraagd of het echt ゆき (yuki) was, en inderdaad. Zo vreemd! Bedenk dat het buiten 18°C was!

Canon EOS 500D31 mm, 1/125 second, f/8.0, ISO 100

Tot zover Nikko! Ik ben niet in een onsen (spa) geweest. Was vast heerlijk geweest, maar dat komt ongetwijfeld nog elders. In ieder geval 's avonds even met het thuisfront geskype't. Ook fijn dat dat kan, vlak voor zij op vakantie gaan! :)

Morgen ga ik voor ten minste twee dagen met de shinkansen naar Kanazawa. Ik reis daarvoor met mijn railpass via Tokyo en ben er met vier keer overstappen ongeveer zeven uur aan kwijt voor 550km. Ik heb in ieder geval zitplaatsen gereserveerd; dat is hier gebruikelijk en zonder meerprijs.

Lang in de trein, dus! Jullie horen nog van me.

Comments

He Aäron, heb je verslag gelezen en is hartstikke leuk. De foto's zijn indrukwekkend. Beetje jammer van het weer natuurlijk. Ben blij te lezen dat het je goed gaat. Zal een hele belevenis zijn daar. Ik blijf je in ieder geval volgen.

Gr. Van Gerben.

leuk verslag weer aaron, op naar ut volgende. blijf maar veel foto s maken, dan kunnen wij ook un bietje meegenieten.we blijven je volgen, veel plezier met je volgende treinreis!!!!!!! groetjes van oons uit rossum

Op reis ben je nooit alleen, zeker niet als Gaijin in Japan :)

Wat ben je toch altijd vriendelijk, jongen.
Zo zie je maar weer, contact maken is niet zo moeilijk.
Mooie foto's weer.
xxxxx mama

Konbanwa Aaron-kun, Leuke weblog weer! Dank je wel. Ik heb vergeten om je daarover te waarschuwen, maar ik denk aan Kyoto (HighSchool kinderen) maar je hebt al in Nikko meegemaakt (^w^) 楽しんでね~! 

Comments closed

This blog post has been archived; it is currently not possible to comment.